Sidan är under ombyggnad. Ny sida släpps 2017.

BSK Arkitekter · Stadsbyggnad, husbyggnad och inredning

BSK Arkitekter

Box Bazaar

Taggar:

Uppdragsgivare: Box Bazaar
Uppdrag
: Koncept och inredning till ny butikskedjas första butik i Gallerian
Omfattning
: ca 50 m²
Slutfört
: September 2011
Kontakt BSK Arkitekter: Ulf Mangefors

”Vi ser en mycket stor potential i hur BSK Arkitekter tänkt kring hur kunden interagerar med butiken. De har tittat på helheten och tagit fram ett koncept som sträcker sig från varumärke genom gestaltning till köpbeteende.”  Christer Swanberg, delägare till Box Bazaar

En butik som skapar förväntningar
Box Bazaar är en ny butik i köpcentret Gallerian i Stockholm som också är startpunkten för en kedja. Här säljs modeaccessoarer som klockor, solglasögon och smycken från bland annat Marc Jacobs, Prada och Thomas Sabo.

Som ett nystartat varumärke ville Box Bazaar skapa en ny sorts butik. De hade en hög ambitionsnivå och ville sticka ut i den speciella miljön i Gallerian som präglas av ett snabbt flöde av mycket kunder med lite tid.

BSK Arkitekter presenterade ett förslag som vävde samman kundernas köpbeteende med ett spännande koncept. Då Box Bazaar säljer produkter som ofta ges som presenter valde BSK Arktiekter att arbeta med känslan av förväntan man upplever precis innan man öppnar den där speciella presenten.

Butiken är byggd som en öppen miljö utan väggar och tak. I motsats till många liknande butiker har Box Bazaar flera av sina varor framme. Kunderna uppmanas att ta och känna på produkterna och själva utforska små lådor.

Butiken i Gallerian är Box Bazaars första och företaget tittar redan på andra etablerings- och utvecklingsmöjligheter både i Sverige och internationellt.