Sidan är under ombyggnad. Ny sida släpps 2017.

BSK Arkitekter · Stadsbyggnad, husbyggnad och inredning

BSK Arkitekter

EA Games får ett nytt overkligt verkligt kontor

Uppdragsgivare: Electronic Art
Uppdrag
: Nytt koncept och ny inredning till Electronic Arts Sverigekontor
Omfattning
: 300 m²
Tidpunkt: September 2012
Kontakt: Ulf Mangefors

”När vi fick möjlighet att expandera till ytterligare en våning i Glashuset valde vi att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med BSK Arkitekter, som tidigare gett oss Sveriges snyggaste kontor” Patrick Söderlund, tidigare vd på DICE, numer executive vice president på Electronic Arts

Ett overkligt verkligt kontor
Electronic Arts är världens största spelproducent med globala succéer som Battlefield, Sims och FIFA. BSK Arkitekter hade tidigare skapat ett nytt kontor för Electronic Arts dotterbolag DICE, något som gav dem utmärkelsen ”Sveriges snyggaste kontor”. När så moderbolaget skulle utvidga sitt Sverigekontor valde också de att samarbeta med BSK Arkitekter. Målet med det nya kontoret var att gestalta Electronic Arts varumärke som en fysisk miljö.

BSK Arkitekters koncept för kontoret var idén om en overklig verklighet, vilket också gestaltar Electronic Arts produkt – konstruerade världar. Lokalerna har fått sin karaktär av speglar och metallnät som skapar förvrängda, overkliga rum.

Kontoret har förutom den öppna kontorslösningen också två hexagonformade rum som innehåller både pentry och spelrum samt mötesrum. Genom stora fönster breder sig en slående utsikt över Stockholm ut sig. Lokalerna har drag både av en kraftstation och en ledningscentral. Detta speglar också Electronic Arts verksamhet i det nya kontoret. Härifrån styr man underdivisionerna EA Games Label och EA Bioware som omfattar 13 spelstudios och 3 000 medarbetare över hela världen.

Fotograf: Per Kristiansen