Sidan är under ombyggnad. Ny sida släpps 2017.

BSK Arkitekter · Stadsbyggnad, husbyggnad och inredning

BSK Arkitekter

KTC Karolinska Solna

Taggar:

Uppdragsgivare: Locum AB
Uppdrag:
Utbildningslokaler för Kliniskt Träningscentrum på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna
Omfattning:
Total ombyggnad cirka 600 kvm
Adress:
Byggnad A1:05, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna
Färdigställt:
2009
Kontaktperson: Anna Bergström

Mål: Att för Kliniskt Träningscentrum, trots flytt till mindre ytor, skapa optimerade lokaler för personal och studenter.
KTC – Kliniskt träningscentrum på Karolinska Sjukhuset i Solna bedriver utbildning av såväl studenter som erfaren vårdpersonal i simulerade vårdsituationer. Utbildningslokalerna ska därför så långt som möjligt överensstämma med lokalerna för den “verkliga” vården. På KTC utbildar man exempelvis inom HLR; hjärt-lungräddning och förlossningsmetodik. Det finns också ett Simulatorcentrum med avancerad utrustning för träning inom kirurgi samt programmerade patient-dockor som används när man ska simulera olika trauma-fall.

Koncept: Gestaltningskonceptet bygger på en förstärkning och nytolkning av vårdens traditionella symboler; den uppvikta plastmattan, de rostfria ytorna och detaljerna, “sterilgrönt”, vitt som läkarrocken och rött. Vid entrén har den gröna plastmattan dragits ända upp på väggen i form av pictogram av patienter och läkare som leder fram till en “rostfri” reception.

Fotograf: Per Kristiansen