Sidan är under ombyggnad. Ny sida släpps 2017.

BSK Arkitekter · Stadsbyggnad, husbyggnad och inredning

BSK Arkitekter

BSK vinner tävling på Södersjukhuset

Svensk-norskt arkitektsamarbete får uppdraget att skapa en modern vårdmiljö på Södersjukhuset.

BSK Arkitekter vann tillsammans med norska arkitektkontoret Eliassen Lambertz-Nilssen Arkitekter i Oslo tävlingen om en ny byggnad för akut, operation, förlossning och sterilcentral vid Södersjukhuset i Stockholm. Fem team med arkitekter och tekniker hade valts ut bland 26 som anmält intresse. De vinnande arkitekterna är kända för att ta fram oväntade lösningar för mycket komplexa byggnader. Samarbetet kommer att skapa unika förutsättningar för en sällsynt krävande verksamhet .

Eliassen og Lambertz-Nilssen Arkitekter AS är ett av Norges ledande arkitektkontor inom sjukhusbyggande. Just nu leder arkitektkontoret utformningen av det nya Östfoldsykehuset i Norge.
- Kontoren har tidigare samarbetat i tävlingen om Nya Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. BSK Arkitekter har tillfört enastående god vård- och arbetsmiljö till verkligt krävande sjukvårdsfunktioner, säger Anne Guri Grimsby som leder Eliassen Lambertz-Nilssen Arkitekter As.

BSK Arkitekter har tidigare uppmärksammats för Postens nya huvudkontor i Solna, Södertäljes nya stadshus liksom omvandlingen av KF:s före detta glashus vid Slussen i Stockholm. Kontoret är också engagerat i en ny anläggning för rättspsykiatrisk vård vid Huddinge sjukhus samt utvecklingen av Albano-området i Stockholm för Stockholm Universitet och KTH.
- Vi har haft ett djupt engagemang i uppgiften och tillsammans tagit fram ett förslag som i allra högsta grad berikats av våra norska kollegors långa erfarenhet inom området, säger Ulf Mangefors, VD vid BSK Arkitekter.

Upplysningar genom:

Ulf Mangefors, Arkitekt SAR/MSA, VD; BSK Arkitekter AB; tfn +46 8 601 15 19;
e-post: ulf.mangefors@bsk.se ; Web-sida: www.bsk.se

Anne Guri Grimsby, daglig leder Eliassen Lambertz-Nilssen Arkitekter AS;
tfn +47 22 99 44 50; e-post: anne.guri.grimsby@eln.no; Web-sida: www.eln.no