Sidan är under ombyggnad. Ny sida släpps 2017.

BSK Arkitekter · Stadsbyggnad, husbyggnad och inredning

BSK Arkitekter

Sting – herrpalats på Götgatan

Taggar:

Uppdragsgivare: Sting Group
Uppdrag: Nytt koncept och inredning för klädbutiken Sting
Omfattning: 125 m²
Tidpunkt: 2010
Kontaktperson: Ulf Mangefors

Ett herrpalats på Götgatan
Mer än en vanlig klädbutik – ett livsstilskoncept för män. Det ville den nya klädbutiken Sting vara när de öppnade upp i SEB:s gamla bankpalats på Götgatan. Butiken behövde vara så pass stark i sin karaktär att den skulle bli ett naturligt mål för män som rör sig upp för Götgatsbacken. BSK Arkitekter anlitades för att skapa ett herrpalats åt Sting.

Inredningen andades manlighet, och i utbudet fanns både herrkläder och manliga accessoarer såsom cigarrer. Ambitionen var att Sting skulle bli en självklar destination för män, där kvinnor “icke göre sig besvär”

Hela inredningen specialritades av BSK Arkitekter och valen av material visade sig bli mycket viktiga. Man valde att arbeta mycket med metalldetaljer i mässing och blånerad metall. Det är hårda material som tål att åldras och som visar sin karaktär med tiden. De ursprungliga materialen, svart kalksten och mörkvaxad ek, lyftes fram för att skapa en känsla av lokalens historia. Taket är i sig en attraktion, delvis i mässing skapar det både spegelverkan och lyster.

Sting är ett bevis på hur BSK Arkitekter framgångsrikt arbetar med varumärkesbyggande och konceptuellt stark arkitektur för retailmarknaden. Stings kunder har också varit oerhört nöjda och imponerade av det manliga konceptet.

Fotograf: Per Kristiansen