Elise Grosse, Hållbarhetschef på Sweco Fastigheter, Sigrid Svensson, Hållbarhetsansvarig BSK och Carl Lundberg, Bergsguide och pijonjär i resebranchen. Foto: Thomas Zaar

BSK anordnar seminarium om hållbarhet

Förra veckan hade anordnade vi på BSK Arkitekter ett seminarium om hållbarhet där Carl Lundberg, bergsguide och pijonjär i resebranchen och Elise Grosse, som är hållbarhetschef på Sweco Fastigheter kom och höll varsin inspirerande föreläsning.

Vi frågade Carl vilka tre råd han vill dela med sig av för att hålla kursen mot ett hållbarare liv, och han svarar så här:

  1. Alla förändringar börjar med ett första steg

och varför då inte börja med det lättaste, eller minst svåra om man så vill. Men se upp, tanken är inte att bara plocka de lågt hängande frukterna, det vill till att du axlar manteln och konfronterar de stora utmaningarna efter att de inledande framgångarna finns under bältet.

  1. Don´t ride alone

eller jo, men inte hela tiden. Det kan vara väldigt befriande att bara bestämma sig och köra igång utan att först behöva fråga eller övertyga någon annan – så gör det, det skapar en känsla av handlingskraft och framgång. Men att göra allt på egen hand riskerar att bli både ensamt och tung. Så se till att hitta eller skapa ett nätverk där du kan dela erfarenheter och få motivation.

  1. Det finns bara en person på jorden som är den fattigaste och en person som är den rikaste.

Alla vi andra är någonstans där emellan och om man uppfattar sig själv som rik eller fattig beror till stor utsträckning på åt vilket håll man väljer att vända blicken. Globalt sett är vi som sågs på BSK del av en liten skara människor som utnyttjar en oproportionerligt stor del av jordens resurser. Tanken är inte att vi skall leva med en skam för att vi hade förmånen att födas i Sverige – däremot är det väl värt att reflektera över, och till och med känna ansvar för vår livsstil i relation till hållbarhet.

skarmavbild-2019-05-15-kl-10-50-30
Carl in action!
skarmavbild-2019-05-15-kl-10-53-18
Aulan på BSK.

Stort tack till Carl och Elise för att ni ville komma till oss!

Vill du bli inbjuden till kommande seminarier på BSK? Skicka ett mail till inger.billsjo@bsk.se och säg att du vill vara med på vår inbjudningslista. Välkommen!