bild_stina_alena_biljana_nils

BSK Arkitekter växer med fyra medarbetare

BSK Arkitekter växer och har anställt arkitekten Stina Kjaer, Alena Zhuk som CFO, arkitekten Biljana Ilic och Nils Rutqvist som inredningsarkitekt.

BSK Arkitekter växer och har anställt arkitekten Stina Kjaer, Alena Zhuk som CFO, arkitekten Biljana Ilic och Nils Rutqvist som inredningsarkitekt.

– Vi är mycket glada över den här förstärkningen på BSK Arkitekter. Det är ett viktigt tillskott att möta efterfrågan inom både arkitektur och inredning. Vi är inne i flera spännande projekt inom både stadsbyggnad och kontor där vi behöver förstärka med ytterligare kompetens. Något vi jobbar mycket med just nu är återbruk, vilket flera av våra nya medarbetare har god erfarenhet av, säger Lise-Lott Söderlund, vd.

Arkitekten Stina Kjaer kommer närmast från Koncept och har flerårig erfarenhet av konceptutveckling och projektering. Hon har arbetat som gestaltningsansvarig arkitekt och utvecklat varumärkesbyggande arkitektur och interiörer för bland annat Egmont-koncernen, foodtech-bolaget Agtira, SAS, Polarn o. Pyret samt projekterat skolmiljöer och myndighetsbyggnader.

Alena Zhuk som CFO kommer från Patriksson Group, Innan det jobbade hon på Cheil Nordic.

Arkitekten Biljana Ilic kommer närmast från Blå Arkitektur Landskap där hon fokuserade på design och projektutveckling av främst flerbostadshus, radhus och privata villor. Tidigare har hon arbetat som arkitekt i Serbien där hon har utbildat sig vid universitetet i Belgrad.

Inredningsarkitekten Nils Rutqvist kommer från SVT och Expo som dekorsnickare där han byggde studios och scenografi. Han är utbildad på konstfack som designer.

Foto: Hanna Wennersten