magasin-113-bygglov-3000x1500

Visionen om Magasin 113 blir verklighet – bygglovet klart

BSK Arkitekter har tillsammans med det holländska arkitektkontoret MVRDV arbetat med att utveckla Magasin 113 i Frihamnen och nya Älvstaden – det största stadsutvecklingsprojektet i Norden. Igår togs beslutet om bygglov och visionerna blir verklighet.

Vi ser extremt mycket fram emot att se Magasin 113 växa fram. Äntligen! Ramarna är klara, så nu är det bara att realisera. Det som tidigare bara var en bild och en vision är nu tekniskt genomförbart.


Svante Bergman, arkitekt på BSK Arkitekter

Det var förra året som det stod klart att Göteborgs stad och Älvstranden Utveckling har tilldelat BSK Arkitekter och MVRDV det prestigefulla projektet att designa ett av de första projekten i Frihamnen. Magasin 113 utgår från byggnadens starka historia och identitet, och kommer att förvandlas till ett levande kulturkvarter där några av landets kreativa aktörer planerar att flytta in: bland annat Göteborgs Konsthall.

Magasin 113 är ett för Göteborgs stad genom Älvstranden Utveckling AB ett speciellt projekt. Här möts visionerna om hur en tät levande stad växer fram genom hela stadsomvandlingsprocessen. Viktiga aktörer som Göteborgs konsthall planerar flytta in och tillsammans med Jubileumsparkens framväxt blir detta en plats för hela staden och de som vill besöka Göteborg!


Jessica Segerlund, processansvarig på Älvstranden Utveckling

Göteborg ska växa till dubbel storlek och Älvstaden kommer att växa fram längs båda sidor om älven i Backaplan, Centralenområdet, Frihamnen, Gullbergsvass, Lindholmen, Ringön och Södra Älvstranden. Magasin 113 är genom sin storlek och placering i Jubileumsparken en viktig del av omvandlingen av Frihamnen och sätter tonen för områdets framtid.

Magasin 113 kommer att stå klart till jubileumsåret 2021 när första etappen av den nya stadsdelen invigs i samband med firandet av Göteborg 400 år.

Läs mer här om projektet:  Magasin 113