2-1-rpc

RPC i Trelleborg nominerat till MIPIM Awards

Juryn för MIPIM Awards har utsett Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg, RPC, till finalist i kategorin Best Healthcare Development. RPC samlar all rättspsykiatrisk vård i Skåne och den 12 700 kvm stora anläggningen utgör ett centrum för forskning och utbildning.

BSK Arkitekter vann uppdraget genom en arkitekttävling 2011 och har tillsammans med beställaren Region Skåne utformat en modern, vårdande miljö som svarar upp mot samhällets krav på säkerhet. Arkitekturen  har utvecklats för att harmoniera med landskapet och skapa optimala förutsättningar för att nå de höga hållbarhetsmålen. Som ett av Sveriges största passivhus  och plusenergihus producerar RPC mer energi än vad som förbrukas. Läs mer om projektet.

Totalt 214 projekt från 46 länder har i år skickats in till MIPIM Awards. Juryn har nominerat de fyra bästa projekten i elva kategorier. RPC är det enda svenska projektet som är nominerat i kategorin Best Healthcare Development. Vinnarna utses den 16 mars på MIPIM i Cannes. Se alla nominerade bidrag.