yllefabriken3000x1500

Säljstart för Yllefabriken i Norrköping

Idag går säljstarten för den första etappen av Yllefabriken i Norrköping. BSK Arkitekter och Ebab har på uppdrag av Gamlebro varit med och utvecklat konceptet för omvandlingen av den gamla fabriken till ett nytt sätt att leva och bo, mitt i de vackraste delarna av staden.

Yllefabriken, Nyborgs pampiga textilfabrik från tidigt 1900-tal, har ett fantastiskt läge intill Strömmen, industrilandskapet och universitetet i centrala Norrköping. Här uppförs totalt 158 bostadsrätter och hyresrätter som förenar invändig rymd, det historiska arvet och den urbana miljön.

 

Känslan i väggarna, de unika rumsliga kvalitéerna och takhöjden är något vi verkligen har kunnat tillvara och använda de här fantastiska möjligheterna till att skapa utrymme för en hållbar livsstil, vilket blir ett starkt bidrag till utvecklingen av Norrköping.


Svante Bergman, ansvarig arkitekt på BSK Arkitekter.

BSK Arkitekter har stått för utformningen fram till antaget bygglov, och Ebab har varit projektledare för den nya detaljplanen. Omdaningen av de gamla industribyggnaderna, som förutom lägenheter ska inrymma kontor och publika lokaler, kräver stor respekt för det kulturhistoriska arvet.

– Att omvandla en centralt placerad industribyggnad som länge har stått orörd är otroligt spännande. Konverteringsprojekt är alltid en utmaning, och den här gången är vi extra stolta över resultatet, säger Lennart Berg, VD för Ebab Fastighetsutveckling.

Inflyttningen i de första 108 lägenheterna sker preliminärt våren 2019. Fastighetsbyrån ansvarar för försäljningen av bostadsrätterna och Gamlebro, som ägs av Hyresbostäder, Heimstaden Investment och Ståhl Invest i Norrköping, står för uthyrningen av hyreslägenheter och lokaler. Nyproduktionen i etapp 2, beräknas starta under år 2018.

Läs mer om Yllefabriken: http://www.yllefabriken.se/