2-1-kolden

Spaden i marken i Björkhagen

Förra veckan togs första spadtaget för Kvarteret Kölden på Karlskronavägen i Björkhagen – ett projekt som vi ritat åt Olov Lindgren bestående av 82 lägenheter och en förskola. Om drygt två år är det dags för de första hyresgästerna att flytta in!

De nya byggnaderna, som består av två högre punkthus, ett fyra våningar högt lamellhus och en förskola, har gestaltats för att integreras med områdets karaktäristiska 50-tals arkitektur genom en modern tolkning av tidstypiska element såsom takvinklar, gavelmotiv och fasadmaterial.

kolden-spadtag
kolden_flygperpektiv_190408-copy

BSK har varit lyhörda för vad vi efterfrågat i projektets alla olika skeden; hela vägen från byggrättsanalys till färdigprojektering. De har varit en trygg partner genom hela processen.


Henrik Deuschl, projektchef, Olov Lindgren

Kvarteret Kölden är Olov Lindgrens första nybyggnation på 30 år, och processen har präglats av ett starkt och givande samarbete mellan alla inblandade. BSK har fått äran att vara med genom projektets alla faser – hela vägen från första byggrättsanalys till bygghandling.

kolden_gavlar_190408-copy
kolden-2-1-ny-2020-01-15

Alla de goda kvaliteterna från folkhemstidens bostadsbyggande går att finna i dessa nya hyresrätter. Det känns bra i själen att kunna bidra till en ny årsring i Björkhagen, som även möjliggör för fler hyresrätter i Stockholm – det behövs!


Lise-Lott Söderlund, VD, BSK Arkitekter