bsk-arkitekter-open-house-3000x1500

Sveriges snyggaste kontor – nominerade!

En plats för lust, dynamik och verkstad. Det är visionen för omvandlingen av BSK Arkitekters  aktivitetsbaserade kontor som nu är nominerat till Sveriges snyggaste kontor 2017.

bsk_113_30mb
bsk_094_30mb
bsk_191_30mb
bsk_037_30bm

BSK:s huvudkontor ligger vid Medborgarplatsen i Stockholm. Hösten 2016 byggdes lokalen ut och kontorets egna inredningsarkitekter fick i uppdrag att designa en arbetsmiljö  som synliggör  arbetet och stödjer ett aktivitetsbaserat arbetssätt, från djupt fokus till kreativ verkstad.

För att synliggöra uppdragen löper ett upphängningssystem i metall, ett grid, som en röd tråd genom lokalens alla delar och antar olika skepnad beroende på aktivitet och behov.

Kontoret är indelat i tre differentierade zoner som förstärks av kulörer. En blandning av möbler med olika funktioner ger många anledningar att röra sig i lokalen och få det man behöver för att bäst lösa arbetsuppgifter.

Vi har arbetat mycket med kulör för att förstärka rum, zoner och stämningar. Många armaturer arbetar med samma syfte och många av dem berättar också en historia. Inredningen fokuserar på, och ger stor plats för materialet och det arbete som aldrig kan bli digitalt i arkitektens arbete.

Genom upphängningssystem, projektvagnar och projektbord är det enkelt att byta arbetsplats samtidigt som vi lyckats förstärka och behålla arkitektarbetets särart och viktiga verktyg för processen.

Utformningen triggar till kreativitet och nytänkande där det till synes spontana, ofärdiga och inte helt perfekta inspirerar. Vi lever som vi lär!

Se alla bidrag till Sveriges Snyggaste kontor och rösta: http://ssk.lokalnytt.se/rosta