bsk50-1

Två internationella designpriser till BSK 50

Den nyutgivna boken BSK 50 har utsetts till vinnare i den prestigefulla designtävlingen Red Dot Award. Nu tilldelas den även utmärkelsen 50 Books/50 Covers av American Institute of Graphic Art.

 

Juryn för Red Dot Award har bedömt runt 8000 bidrag från 50 olika länder och utsett BSK 50 till vinnare i kategorin Communication Design. Ulf Mangefors, senior partner och styrelseordförande på BSK Arkitekter, är initiativtagare till BSK 50.

Boken skildrar en annorlunda resa som BSK Arkitekter har gjort under 50 års bransch- och samhällsutveckling. Ett brokigt kollage av alla de uppdrag, människor och händelser som har format vår arkitektur.


Ulf Mangefors, initiativtagare till boken BSK 50.

Boken tar fasta på BSK Arkitekters historia som startar i den ändamålsenliga nyttoarkitekturen och fortsätter i en nutid där arkitekterna skapar hållbarhet och värde.

– Saklighet och pragmatism är något som karakteriserar BSK 50. Därför har vi istället för en guldskimrande tegelsten producerat en tämligen enkel arkivmapp, förklarar bokens redaktör och förläggare Mark Isitt.

 

bsk50-2
bsk50-3
bsk50-5
bsk50-4

– Här har vi samlat texter, bilder och dokument i en till synes oredigerad mix. Det är ett minimalistiskt designmotto som resulterat i ett maximalistiskt uttryck, menar Igor Kazakov, art director för BSK 50.

Priset Red Dot Award; Communication Design 2017 delas ut vid en ceremoni i samband med Red Dot Gala i Berlins konserthus den 27 oktober. BSK 50 ges ut av förlaget Frank Press.