albano-4

Öppet hus på Campus Albano

Första skisserna togs fram 2006, spaden sattes i marken 2015, och nu, till höstterminen 2022, har studenterna äntligen flyttat in på Stockholms nya universitetscampus Albano. Ta chansen att besöka denna nya unika miljö under festivalen Open House Stockholm 2-3 oktober 2022!

I en universitetsmiljö med hög utvecklingstakt uppdateras ständigt kraven på både lärande-, arbets-, och forskningsmiljöer. Nu har Stockholms universitet och KTH äntligen flyttat in i sina nya moderna lokaler på Campus Albano, där de sömlöst kan samverka och utvecklas för att bibehålla sin världsledande ställning som lärosäten.

Tillsammans med Akademiska Hus har BSK Arkitekter utvecklat Campus Albano för att bli ett vetenskapligt nav som knyter ihop universitetshuvudstaden Stockholm. Nya Albano är en stadsdel med genomgående miljöfokus, och är den första campusmiljön i Sverige som certifierats enligt Citylab. Albano utmärker sig som ett stadsutvecklingsprojekt som framgångsrikt möter de absolut högst ställda globala hållbarhetsmålen.

Under festivalen Open House den 2-3 oktober får allmänheten en unik chans till guidade visningar av både exteriören, konstsamlingen och interiören – passa på!

Det känns fantastiskt se hur hela området förvandlats från en industritomt till ett område som odlar kunskap och utvecklar framtidens stjärnor. Vi har verkligen lyckats skapa ett attraktivt campus som gör att studenterna vill ta sig hit i stället för att sitta hemma, och är övertygade om att denna sociala interaktion förbättrar både studieresultaten och studenternas välmående!


Mauritz Torstenson, Stockholms Universitet
albano-interior
albano-gata
albano-4
albano-trappa