lise-lott_soderlund_03-2

Lise-Lott Söderlund ny VD för BSK Arkitekter

Lise-Lott Söderlund blir ny VD på BSK Arkitekter. Hon är sedan fyra år vice VD på företaget och har i rollen som chefsarkitekt på BSK arbetat med en rad av arkitektkontorets mest prestigefyllda projekt och vunnit ett flertal arkitekttävlingar. Hennes första dag blir den 16 januari.

Styrelsen har utsett Lise-Lott Söderlund till ny VD för BSK Arkitekter. Lise-Lott har jobbat i företaget i över 20 år och haft roller som vice VD, chefsarkitekt och försäljningschef. Hon har arbetat med att stort antal av BSKs mest betydande och omskrivna projekt, bl a Postens huvudkontor som nominerades till Kasper Salin-priset. Lise-Lott har en omfattande erfarenhet av branschen och har fått utmärkelser så som ”Årets unga ledare inom samhällsbyggnadssektorn”. Idag hanterar hon uppdrag såsom den nya stadsdelen Södra Hagalund i Solna, universitetsområdet Albano samt Walleniusrederiernas nya huvudkontor i Värtahamnen.

 

Det här är ett väldigt fint och stort förtroende. Jag ser mycket fram emot att fortsätta utveckla BSK Arkitekter i den här rollen tillsammans med alla drivna och kreativa kollegor. Tillsammans skall vi ytterligare höja den arkitektoniska nivån och säkerställa robusta lösningar som är hållbara för framtiden, i alla våra uppdrag. Lise-Lott Söderlund tillträder som VD den 16 januari


Lise-Lott Söderlund, BSK

Marknadsläget har förändrats under 2019 och vi har noterat en avmattning på efterfrågesidan. Vi tror att vägen framåt är att ytterligare fokusera på vår arkitekturprofil och inte minst utifrån framtidens förväntningar. Ur det perpektivet är VD-bytet helt rätt i tiden. Vi stärker vårt varumärke genom att på detta sätt bli mer synliga på marknaden.


Ulf Mangefors, styrelseordförande för BSK Arkitekter.

BSK Arkitekters tidigare VD Stina Ljungkvist lämnar arkitektkontoret. Under hennes 5  år på VD-posten har hon på ett skickligt sätt byggt upp och fått bolaget att utvecklas på ett professionellt sätt genom sitt tydliga och uppskattade ledarskap.

Styrelsen vill tacka Stina för det fantastiska jobb hon har gjort under sin tid som VD. Hon har varit oerhört uppskattad både av medarbetare och av branschkollegor. Sättet som hon dessutom hanterat den expansion vi genomgått de senaste åren är beundransvärt.


Ulf Mangefors, styrelseordförande för BSK Arkitekter.

BSK Arkitekter arbetar med stadsbyggnad, husbyggnad och inredning. Företaget står bakom omvandlingen av Nacka Strand, Södertälje sjukhus, och Postens huvudkontor, samt pågående Universitetsområdet Albano och nya stadsdelen södra Hagalund i Solna. Företaget är till hälften medarbetarägt och tillhör Arcona-koncernen, som i sin tur ägs av Veidekke­. Omsättningen 2018 var ca 95 MSEK

Presskontakt:
Ulf Mangefors, styrelseordförande
ulf.mangefors@bsk.se
070 585 72 30

Lise-Lott Söderlund, VD
lise.lott.soderlund@bsk.se
070 607 15 09