mans_adamson_01_

Måns Adamson ny affärsansvarig för vård

Arkitekten Måns Adamson blir ny affärsansvarig för vård på BSK Arkitekter och ska leda kontorets arbete med att utveckla framtidens vårdmiljöer. Måns Adamson kommer närmast från en tjänst som kreativ ledare på Arkitema och har tidigare arbetat på Reflex Arkitekter.

Det som fick mig att välja BSK Arkitekter är kontorets grundmurade rykte och flera högprofilerade projekt som sticker ut med sina kvalitéer. Med mitt intresse för hållbarhets- och samhällsfrågor hoppas jag kunna tillföra ytterligare erfarenhet till företaget och utveckla projekt inom vård, laboratorier och life science-området.


Måns Adamson, ny affärsansvarig för vård på BSK Arkitekter

Måns Adamson har gedigen erfarenhet av BIM-projektering i större, systemintensiva vård- och laboratorieprojekt, bland annat som gruppledare i NKS för White Tengbom Team. Senast har Måns Adamson arbetat med det nya operationscentret på Sundsvalls sjukhus och drivit förstudiearbetet för Sahlgrenska Life hus 1 i Göteborg.

– Vi är mycket glada att rekrytera Måns Adamson till BSK Arkitekter. Hans erfarenhet väger tungt i vår fortsatta satsning inom området vård, där Måns kommer att stärka teamets kapacitet, uppdragsledning och utveckla vårdarkitekturen, säger Anna Bergström, vice VD och marknadschef, som nu kan ge ökat fokus åt det övergripande marknadsarbetet på BSK Arkitekter.

BSK Arkitekter utvecklar idag nya Södertälje sjukhus som invigs i början av mars. Andra aktuella projekt är RSA, en ny rättspsykiatrisk anläggning i Oslo, det nya specialistsjukhuset i Veddesta, norr om Stockholm och en omfattande omvandling av Helsingborgs lasarett. Kontoret står även bakom Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg som nyligen nominerades till Årets Bygge och MIPIM Awards.