Smart exponering AKH

AKH, Arbetsklädshuset, är ett familjeföretag som specialiserat sig på yrkeskläder i snart 120 år. Deras butiker är till för yrkesverksamma proffs och fokus ligger på funktionalitet. När AKH skulle ta fram ett nytt butikskoncept ville de komma bort från tråkiga lagerhyllor i stora köplador och satsa på ett sammanhållet visuellt koncept. Efter en pitch med flera designbyråer fick BSK Arkitekters inrednings­ studio uppdraget. I ett nära samarbete med Reklambyrån 26 har BSK Arkitekter skapat ett unikt butikskoncept  där upplevelse  och smart exponering stimulerar till köp.

  • Inredning
akh-0003

Den nya butiken i Hammarby fabriksområde har fått en inredning med inspiration från verkstads­industrin. Materialen är oömma och råa som formplywood, galvat stål och armerat glas. På hyllorna hängs arbetsbyxorna så att de olika modellernas egenskaper syns tydligt. Kassadisken är anpassad för att klara både slitage och stora mängder. Här handlar inte kunden en ny jacka till vintersäsongen, snarare trettio stycken åt gången. Gula hexagoner från AKH:s grafiska profil återkommer i hela butiken.

akh-0005
akh-0001

För att ytterligare stärka butiksupplevelsen har BSK Arkitekter gjort butiken till en social mötesplats. Här får kollegor i branschen en chans att träffas, något som bidrar till fler och längre besök. Och i slutändan också bättre lönsamhet. En caféavdelning med mikrovågsugn ger kunderna möjlighet att värma sin medhavda matlåda. Det finns även kylda rätter för de som inte har med sig egen mat. Efter maten kan de ta sig en kopp kaffe, läsa kvällstidningen och slappna av framför tv:n.

akh-0009

För mer information kontakta:

  • Uppdragsgivare 
     AKH Arbtskläsdhuset
  • Omfattning 
     700 m²
  • Tidpunkt 
     2011