Modernt i anrika lokaler Boston Consulting Group

The Boston Consulting Group är ett av världens ledande managementkonsultföretag. När de bestämde sig för att skapa ett nytt Sverigekontor vände de sig till BSK Arkitekter. Uppdraget innebar både att stödja BCG i val av läge och lokal samt att ta fram ett helt nytt koncept för kontoret.

 • Inredning
 • Kontor
2-1-bcg-compressor-2
bcg_044
bcg_054
bcg_068

Vi växer och behöver lokaler som håller för våra tillväxtambitioner. Vid Gustav Adolfs Torg har vi fått en fantastiskt fin arbetsmiljö med smarta arbetslösningar som stimulerar kreativitet och samarbete, men som också gör det möjligt att arbeta ostört vid behov. Att lokalerna ligger i en vacker, historiskt spännande fastighet med mycket fin sekelskiftsinteriör bevarad är ett extra plus


Johan Öberg, Senior Partner and Managing Director, BCG Sweden.

För BCG var det oerhört viktigt att den nya lokalen skulle passa deras identitet och att det var en tilltalande miljö för både medarbetare och klienter. BSK Arkitekter hjälpte BCG under åtta månader med analys av potentiella lokaler för att hitta det perfekta Sverigekontoret. Efter att ha analyserat och utvärderat flera lokaler bestämde sig BCG till slut för en lokal vid Gustav Adolfs Torg i

 

närheten av Kungsträdgården i Stockholm. Två viktiga utgångspunker i arbetet var att endast använda material som går i samklang med byggnadens ursprung från 20-talet och ett koncept som fångar känslan av BCG som ett intellektuellt och nyfiket företag.

bcg_031
bcg_104
bcg_115
bcg_107
bcg_005-2
bcg_027
bcg_008-2
bcg_010-2

För att göra det mesta av lokalen för besökare och medarbetare har rum olika karaktär beroende på vilket användningsområdet är. För besökaren väcker det första intrycket en nyfikenhet och känsla av ljus och rymlighet, samtidigt som receptionen är välkomnande och gör det lätt att hitta vidare. För medarbetarna är kontorsdelen lättsam och luftig med små konstinstallationer som fångar den speciella känslan hos BCG, medan mötesrummen är designade för kreativt arbete. I övriga rum samspelar konst, möbler och ljussättning för att ge en social och inspirerande atmosfär.

Boston Consulting Group är på god väg att med hjälp av nya lokaler och ändamålsanpassad design möta sina höga tillväxtambitioner i Sverige.

2-1-bcg2

För mer information kontakta:

 • Uppdragsgivare 
   Boston Consulting Group
 • Tidpunkt 
   3 700 m²
 • Omfattning 
   2014