Lysande interiör hos Cardi Cardi showroom & kontor

Belysning har medvetet eller omedvetet en oerhört stor betydelse för hur vi upplever rummet. Det vet Cardi belysning, som har över 40 år i branschen och ett stort kunnande inom belysning. Till vardags säljer Cardi armaturer till bland annat butiker och arkitekter och erbjuder även professionell rådgivning och konsultation inom belysning. Cardis lokaler på Valhallavägen i Stockholm fungerar både som kontor och showroom och i samband med att man gjorde om hela sin visuella identitet ville man även förbättra sin lokal – och det kunde vi på BSK Arkitekter naturligtvis hjälpa till med.

  • Inredning
  • Kontor
cardi_interior_highres-37

Den avlånga lokalen rensades ut och BSK gjorde en planlösning där en del anpassades för showroom/event och den andra mer privata delen blev kontorsplatser i öppet landskap. Cardis befintliga lokaler passade inte deras framgångsrika och trevliga belysningsgäng så vi ville med vår nya inredning ge de dem rätt förutsättningar för att lysa klart:

– En lokal som andades kvalitet och gedigen kunskap om ljus.
– Materialen skulle inspireras av ljusets olika egenskaper.
– Framhäva kontraster, skapa skuggspel, avskärma med olika grader av transparens.

cardi_interior_highres-51
cardi_interior_highres-24
cardi_interior_highres-49

Nya mötesrum byggdes och nu med mer genomsiktlig planlösning. Vi rev också befintligt undertak för att ta fram den underliggande betongbjälklagen och för att höja den låga takhöjden. Självklart har Cardi själva designat belysningen, och viktigt var att hela lokalen skulle vara deras utställningsyta, vilket innebär att kontorsplatserna skulle visa hur ett belysningssystem kan se ut i en kontorsmiljö. Hos Cardi lever man som man lär och visar sina produkter på ett smart sätt.

cardi_interior_highres-27
cardi_interior_highres-20
cardi_interior_highres-17

Ljusets  reflektioner, skiftningar och skuggspel sätter tonen i den nya inredningen, grader av transparens skapar olika typer av offentlighet i lokalen.


Sigrid Svensson, Ansvarig Arkitekt

Färgerna hämtade vi från soliga landskap och torra öknar, sanddyner och torrt gräs. Vi visste att Cardi stod för kvalitativa armaturer och stor professionalism och ambition, och detta skulle nu återspeglas i lokalen. Förutom att renodla flödena, genom att dela upp lokalen i en mer privat och en mer offentlig del, så gjordes en total renovering.

cardi_interior_highres-8
cardi_interior_highres-3

Det finns alltså flera olika belysningskoncept på olika ställen i lokalerna för att visa armaturerna live.
Förutom det skulle en monter för spottar göras i ordning, så att man kunde visa spotlights utan att ständigt riva och bygga om.

Välkommen på rundtur hos Cardi!

cardi_interior_highres-50
cardi_interior_highres-33