Arbeta på Nordens största mötesplats Centralen anno 1872

Stockholms Centralstation byggdes 1886-1872 och är ett välkänt inslag i Stockholms arkitektoniska miljö. Det är en historisk kontorsmiljö i ett av stadens bästa lägen. När Jernhusen beslutade att renovera kontorsdelen på Centralstationen fick vi uppdraget att omvandla det karaktärsfulla huset till toppmoderna kontorslokaler.

  • Kontor
pl1-1till250-m-mob-sh

Den stora utmaningen i projektet var att få lokalerna anpassade för moderna företags behov. Samtidigt var det viktigt att framhäva karaktären i byggnaden och få den moderna tekniken att samspela med de historiska kvaliteter och de kulturmärkta delarna av huset. Lokalerna har haft samma hyresgäst i drygt 140 år. Mycket av den ursprungliga arkitekturen finns kvar, men en stor del har också gömts bakom nyare ytskikt eller rivits bort vid tidigare ombyggnader.

BSK Arkitekter fokuserade på att plocka fram de ursprungliga, tidstypiska snickerierna, målningsbehandlingarna och dekorerna, dels med hjälp av beprövade material och metoder och dels med nya, tidsenliga material. Samtidigt återskapades de ursprungliga strukturerna, de höga takhöjderna och takstukaturerna.

centralen-4-2
centralen-3-2
2-1-centralen

De toppmoderna kontoren ska attrahera hyresgäster som vill sitta i centrala lokaler med unik karaktär som stärker deras image. Läget är också en enorm fördel för företag som vill ha centrala kontor som gör det enkelt för både anställda och kunder att ta sig dit.


Magnus Källgren, affärsutvecklare på Jernhusen
jh_centralen_36
jh_centralen_01
jh_centralen_32
jh_centralen_24
jh_centralen_34

För mer information kontakta:

  • Uppdragsgivare 
     Jernhusen
  • Omfattning 
     8 000 m²
  • Tidpunkt 
     2014