Magic realism EA

Electronic Arts är världens största spelproducent med globala succéer som Battlefield, Sims och FIFA. BSK Arkitekter hade tidigare skapat ett nytt kontor för Electronic Arts dotterbolag DICE, något som gav dem utmärkelsen ”Sveriges snyggaste kontor”. När så moderbolaget skulle utvidga sitt Sverigekontor valde också de att samarbeta med BSK Arkitekter. Målet med det nya kontoret var att gestalta Electronic Arts varumärke som en fysisk miljö.

 • Inredning
 • Kontor
ea2
ea3

När vi fick möjlighet att expandera till ytterligare en våning i Glashuset valde vi att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med BSK Arkitekter, som tidigare gett oss Sveriges snyggaste kontor.


Patrick Söderlund, Executive vice president på Electronic Arts
ea7
ea6
ea5

BSK Arkitekters koncept för kontoret var idén om en overklig verklighet, vilket också gestaltar Electronic Arts produkt – konstruerade världar. Lokalerna har fått sin karaktär av speglar och metallnät som skapar förvrängda, overkliga rum.

Kontoret har förutom den öppna kontorslösningen också två hexagonformade rum som innehåller både pentry och spelrum samt mötesrum. Genom stora fönster breder sig en slående utsikt över Stockholm ut sig. Lokalerna har drag både av en kraftstation och en ledningscentral. Detta speglar också Electronic Arts verksamhet i det nya kontoret. Härifrån styr man underdivisionerna EA Games Label och EA Bioware som omfattar 13 spelstudios och 3 000 medarbetare över hela världen.

ea11
ea10
ea12
ea8

För mer information kontakta:

 • Uppdragsgivare 
   Electronic Art
 • Tidpunkt 
   2012
 • Omfattning 
   300 m²