Refine - Reuse Mycronics huvudkontor

Mycronic´s Huvudkontor i Täby är en komplex byggnad. Med flera ut- och ombyggnationer under 60-90-talen har interiörens röda tråd tappats bort. BSK Arkitekter anlitades för att skapa enhetlighet och tydlighet vad gäller lokalens utformning och hur man uppfattar Mycronic´s varumärke.

 • Inredning
 • Kontor

Det svenska high-tech företaget Mycronic har varit verksamt inom elektronikindustrin i mer än 40 år och är idag ett av världens ledande företag för utrustning för elektronikproduktion och bildskärmstillverkning och är representerade i mer än 50 länder. Sedan 2017 har BSK Arkitekter utvecklat en interiör identitet som går hand i hand med företagets tekniska och marknadsmässiga profil. Visionen var att skapa en arbetsplats som ger ett enhetligt och harmoniskt intryck, genom en långsiktigt hållbar process. För att bli ett kontor som lockar till sig den bästa arbetskraften.

Kontoret omfattar 450 arbetsplatser, en matsal, ett stort antal konferensrum och sociala ytor om totalt ca 7 000 kvm.

2-kreativa-torget-2-copy
5-matsal-copy

Mycronic har nu en arbetsplats utöver det vanliga. En plats där träffsäkra val av textilier, färger och former lyfter rumsligheterna i hela byggnaden och skapar en klar igenkänningsfaktor över alla plan. I utformning och färgval har husets kvalitéer och karaktär noga övervägts. Tillsammans med Mycronic togs beslutet om att ta tillvara på befintligt och tillföra nytt som talar high-tech, innovation och bra arbetsmiljö. Det är tydligt att företagets anställda nu trivs på deras upprustade arbetsplats då positiva spontana kommentarer väller in.

Genom att lägga stor vikt vid återbruk och upprustning av möbler, glaspartier och armaturer har vi beaktat naturvärden samt företagets egna kulturella och historiska värden. Tillsammans bygger det en helhet som ger Mycronic en tydlig identitet.

6-personlig-forvaring-copy
8-motesrum-copy

Det kanske roligaste och mest utmanande projekt jag jobbat med. Framgångsfaktorerna har varit: tydliga ramar från beställare, förtroende från projektledning, hängivenhet hos leverantörer och ett oslagbart arkitektteam.


Monica Stone, Affärsansvarig Inredningsarkitekt på BSK Arkitekter
 • Uppdragsgivare:  
   Mycronic AB
 • Omfattning i kvm:  
   7000 kvm
 • Kontaktperson:  
   Monica Stone
 • Färdigställande år: 
   2019