Med utsikt över Stockholms inlopp The View Nacka Strand

Med utsikt över Stockholms inlopp ligger Hus 13 ’The View’ som en juvel i den nya stadsdelen Nacka strand, där kontor görs om till hållbara bostäder. Här har BSK Arkitekter förvandlat en befintlig kontorsbyggnad till 268 otroliga bostadsrätter med Stockholms vackraste utsikt. Med över 44 000 m² är The View ett av de största konverteringsprojekten i Stockholmsregionen. En viktig del i projektet har varit hållbarhet, att tillvarata och maximera byggnadens unika kvaliteter genom att bevara bl.a. stomme, tegelfasader och trapphus.

 • Återbruk
 • Bostäder

Byggnaden ritades som kontor för Ericsson på 80-talet och den ursprungliga layouten har resulterat i lägenheter med en stor variation, generösa takhöjder och nyskapande planlösningar. Genom en varsam om- och tillbyggnad har byggnadens arkitektur förädlats.

Utblicken mot vattnet har varit den röda tråden när BSK Arkitekter ritat de nya bostäderna. Genom påbyggnader för takvåningar och uteplatser utnyttjas byggnadens läge maximalt. De flesta lägenheterna har havsutsikt och balkong eller terrass. 30 lägenheter får spektakulära takterrasser och 10 Townhouses i etage får egen ingång och uteplats.

 

bsk-arkitekter-hus-13-nacka-strand-7
bsk-arkitekter-hus-13-nacka-strand-6
bsk_ns-hus13_fotothomaszaar_0538
bsk_ns-hus13_fotothomaszaar_0503
Fotograf: Thomas Zaar

The View är ett lysande exempel på hållbar bostadsutveckling. Genom att bli bättre på att anpassa befintliga byggnader kan vi skapa fler bostäder med lägre klimatpåverkan och unika kvalitéer jämfört med att bygga nytt


Lise-Lott Söderlund, VD & chefsarkitekt

Byggnaden stoltserar med 10-12 våningar i souterräng och har en småskalig rygg som följer Augustendalsvägen. Med sina fyra flyglar mot vattnet och utsikten utmärker sig The View i den branta sluttningen på Nackas norra kust. På markplan ligger en småbåtshamn och den populära restaurangen J. Här finns möjlighet att ta färja till Nybrokajen, bergbana till områdets torg eller en smidig buss till Slussen på 10 minuter.

The View är en del av en ny stadsdel som växer fram i Nacka strand, inte långt från nya t-banestationen Nacka. Området som tidigare bestod främst av kontorsfastigheter, får nu nya bostäder och service. BSK Arkitekter har även utvecklat planprogrammet som utvecklar Nacka strand till en blandad stadsdel genom att tillföra totalt 1 800 nya bostäder.

För mer information kontakta:

 • Uppdragsgivare 
   Carlyle & Skanska
 • Omfattning 
   470 lgher
 • TIdpunkt 
   Pågående