Rockigt kontor med fransk bistro Propellerhead

Propellerhead är ett ungt företag som tagit sig till en position som en av världens ledande tillverkare av musikprogramvara. Medarbetarna kännetecknas av ett gemensamt data- och musikintresse. De drivs av en rockig underdog-mentalitet, men ville samtidigt satsa vidare och utveckla företaget med hjälp av ett nytt kontor. BSK Arkitekter anlitades för att utforma en plats där olika arbetsteam kunde samarbeta sömlöst, och inredningen samtidigt avspeglade den råa, rockiga identiteten.

 • Inredning
 • Kontor
propellerh1
propellerh2

Den nya lokalens råa bas behölls. Sladdar och installationer hölls synliga. I hela inredningen åter­kommer musikreferenser och de flesta möbler specialritades med detaljer från musikbranschen. Entrén gjordes om till en scen med läktare där liveband kan uppträda. Arbetsplatserna placerades i ett öppet landskap och de enda stängda rummen lades i två friliggande enheter i mitten av lokalen. För att skapa optimal öppenhet gjordes de transparenta och gavlarna rundades för ett mer naturligt rörelse­mönster när man förflyttar sig i lokalen. BSK Arkitekters arbete med att skapa flöden i lokalen har utvecklat Propellerheads arbetssätt. Sam­arbetet mellan olika arbetslag flyter obehindrat och i lokalen finns flera mötesplatser där medarbetare träffas spontant.

propellerh4
propellerh6
propellerheads_044
propellerh7
propellerheads_025
propellerh_006
propellerh_021

Personalmatsalen är en historia i sig. Med inspiration från en klassisk fransk bistro skapades en avslappnad känsla. I mitten av rummet tronar ett sex meter långt bord av fyra tums obehandlad ekplank. Med sitt nya kontor har Propellerhead fått utrymme att växa. De har ökat sin personalstyrka med trettio procent och har också släppt flera extremt lyckade produkter. Idag är det ett dynamiskt företag som kännetecknas av kreativitet. Varje år genomför Propellerhead en undersökning för att mäta nöjdheten bland medarbetarna. Ett halvår efter flytten till de nya lokalerna hade nöjdheten ökat drastiskt och har därefter hållit sig på den nivån.

propellerh15
propellerh17

För mer information kontakta:

 • Uppdragsgivare 
   Propellerhead Software
 • Omfattning 
   1 100 m²
 • Tidpunkt 
   2009