Rum för behövande Vid din sida

BSK Arkitekter har tillsammans med Veidekke tagit fram ett bygglov för Vid Din Sidas första fysiska lokal. Arbetet har skett Pro Bono då Vid Din Sida är en ideell organisation som är beroende av andra personer och företags välvilja. Föreningen arbetar för att hjälpa och stötta hemlösa, äldre personer som på något sätt hamnat i utanförskap. Lokalen kommer att användas under dagarna, dit man kan komma för att ta hand om grundläggande behov så som att tvätta av sig och sina kläder samt få vila och gemenskap.

  • Äldreboende
crevitviddinsida_revit2019-pdf

Lokalen, belägen i Kärtorp Centrum, har anpassats så att den uppfyller aktuella tillgänglighetsnormer och krav. BSK Arkitekter har varit delaktiga i att skapa tillgänglighet både till lokalen och inom lokalen.

Programmet för lokalen har BSK tagit fram i samråd med Vid Din Sida. I rummen kan man få hjälp med fotvård, tvätt, hygien, mat samt en trygg miljö för socialt umgänge.

Det är spännande att jobba med ett projekt som gör skillnad! Jeanette som driver Vid Din Sida är en inspirerande person som brinner för sin organisation. Man känner sig trygg med att de äldre får en välkomnande lokal och bra sammanhang att vara i.


För mer information kontakta:

  • Uppdragsgivare: 
     Vid Din Sida
  • Omfattning: 
     240 kvm
  • Färdigställande år: 
     2019