Industrihem i Norrköpings hjärta Yllefabriken

I Nyborgs pampiga textilfabrik skapade generationer av Norrköpingsbor ylletyg med världsrykte under mer än ett århundrade. Yllefabriken har ett fantastiskt läge precis intill Strömmen, Industrilandskapet, universitetet och centrala Norrköping. På uppdrag av Gamlebro har vi varit med och utvecklat konceptet för omvandlingen av den gamla fabriken till ett nytt sätt att leva och bo, mitt i de vackraste delarna av staden.

  • Bostäder
  • Kontor
  • Stadsutveckling

Titta på de här fönstren. De är ju enorma. Vilka väggar. Så här bygger man inte längre. Och rummen, eller salarna, kanske man ska säga. Snacka om inspirerande miljö


Svante Bergman, Affärsansvarig för bostäder på BSK Arkitekter
_mg_0976_small
_mg_0920_small
_mg_0962_small

BSK Arkitekter har stått för utformningen fram till antaget bygglov, och Ebab har varit projektledare för den nya detaljplanen. Omdaningen av de gamla industribyggnaderna, som förutom lägenheter ska inrymma kontor och publika lokaler, kräver stor respekt för det kulturhistoriska arvet.

_mg_0897_small
_mg_0884_small

På de nedre, lättillgängliga planen i Yllefabriken planeras för ett levande och rikt besöksmål med hållbarhet som självklar huvudingrediens. Med utsikt över Strömmen och den vackra Strömsparken erbjuder Yllefabriken stora, öppna ytor för kreativa kontorsmiljöer.

Inflyttningen i de första 108 lägenheterna sker preliminärt våren 2019. Fastighetsbyrån ansvarar för försäljningen av bostadsrätterna och Gamlebro, som ägs av Hyresbostäder, Heimstaden Investment och Ståhl Invest i Norrköping, står för uthyrningen av hyreslägenheter och lokaler. Nyproduktionen i etapp 2, beräknas starta under år 2018. Läs mer: http://www.yllefabriken.se/

 

_mg_0875_small
_mg_0908_small
_mg_0904_small

För mer information kontakta: